Oferte
SERVICE

service

Contacteaza-ne
0232 253 701

telefon
rabla 2020Schimb ulei DaciaSchimb ulei Renaultcampanie accesorii

Dacia Prestige Tour - Ieșenii au sărbătorit prima versiune Dacia cu transmisie pilotată

Caravana națională Dacia Prestige Tour 2016 s-a oprit la Iași între 1 și 3 iulie, îmbrăcând grădina Palas în alb și albastru, culorile Dacia și ale tuturor celor care îndrăgesc cea mai vândută marcă auto din România.

Vedete absolute ale evenimentului au fost cele 4 modele Dacia Prestige echipate cu noua transmisie Easy-R. O transmisie automată? Robotizată? Pilotată? Curioși să afle despre ce este vorba, să înțeleagă mai bine noua echipare a mașinilor Dacia și, mai ales, să o testeze activ, sute de ieșeni s-au înscris la eveniment pentru a efectua sesiuni speciale de test-drive, în compania consultanților și instructorilor Dacia. Cele mai multe testede conducere s-au realizat pe modelele Logan Prestige, Sandero Prestige, Logan MCV Prestige și Sandero Stepway, toate fiind echipate cu noua cutie de viteze pilotată Easy-R.

Cutie manuală cu 3 elemente suplimentare

Easy-R este o cutie de viteze manuală, cu 6 trepte, ce dispune de un ambreiajcăruia inginerii Dacia i-au adăugat 3 elemente față de versiunea standard: actuator electro-mecanic de schimbare a treptelor, actuator mecanic de cuplare și decuplare a ambreiajului și o unitate de control dotată cu computer. Aceste trei elemente noi sunt montate pe cutia manuală obișnuită.

Cum funcționează Easy-R ?

Cutia Easy-R se numește „pilotată” deoarece ansamblul celor 3 elemente suplimentare se acupă de pilotarea acesteia. Pedala de ambreiaja fost înlocuită de actuatorul de cuplare a ambreiajului, astfel efortul șoferului de a schimba mereu la momentul optim treapta de viteză a fost înlocuit de unitatea centrală computerizată.

Cum se conduce Easy-R?

Este lesne de înțeles călipsa pedalei de ambreiaj va produce un confort sporit la volan,mai multă ușurință în deplasare și mai mult dinamism, elemente apreciate în special în traficul aglomerat.E important însă de știut căEasy-R, spre deosebire de cutia manuală, nu are punctul P - Parking. Prin urmare,șoferul care deține o asemenea mașină trebuie să rețină că e obligatoriu să tragă frâna de mână la staționare.

Levierul cutiei pilotateare 4 poziții:D (Drive), N (Neutral), R (Reverse) și M (Manual).Dacă pentru fiecare e clar ce face în acel moment cutia mașinii și în ce direcție se îndreaptă, modul M oferă libertatea șoferulul de a schimba treapta de viteză atunci când dorește. Spre deosebire de modul Drive, în care schimbările de trepte se fac în mod automat așa cum spune unitatea de control, în funcție de turație și viteză, în modul Manual șoferul deține controlul. Adică poate pleca de pe loc în prima treaptă și să facă schimbarea treptelor de viteză, printr-un impuls al levierului semnalizat cu + (plus) și - (minus) la orice turație.

Ce reacții a provocat noua transmisie Easy-R?

Pentru mulți dintre șoferii care au testat la evenimentul Dacia Prestige Tour modelele dotate cu noua transmisie Easy-R, a fost vorba despre prima experiență de conducere cu o transmisie automată/robotizată. Ceea ce i-a încântat în mod deosebit, oferindu-le o perspectivăneașteptată asupra condusului. Fanii ieșeni ai mașinilor Dacia au constatat astfel că se pot bucura de mașina lor preferată într-un mod mai relaxat, la fel de dinamic, dar lipsitde grija schimbătorului de viteze. Transmisia Easy-R aduce fără îndoială un plus de confort și aliniază mașinile Dacia la standardele momentului.

Cei care nu au reușit să testeze în weekend, la Dacia Prestige Tour,noua transmisie Easy-R, sunt așteptați la sediul Caremil de către echipa de consultanți Dacia, pentru informații, test-drive și oferte speciale. Detalii și programări se pot obține la tel. 0232 933 sau pe www.caremil.ro.

Vrei sa cumperi?

Dacia

Dacia Bine ai venit in universul Dacia!
facebook

Nissan

Dacia Bine ai venit in universul Nissan!
facebook

Renault

Renault Renault este acasa la Casa Auto
facebook

Vrei sa repari?

formular programare Programează-te pe rampă!
Simplu si sigur. Completeaza si trimite formularul de programare la service.

Promotii Service