Oferte
SERVICE

service

Contacteaza-ne
0232 253 701

telefon
rabla 2020Schimb ulei DaciaSchimb ulei Renaultcampanie accesorii

Programul Rabla 2017

Ne dorim mult să te bucuri de călătorii minunate la bordul noului tău autoturism. Caremil Iași - dealer Dacia și Nissan, prin echipele sale de consilieri vânzări, îți va oferi sfaturi și informații utile pe tot parcursul derularii Programului Rabla. Iată câteva dintre reperele Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național:

Prima de casare pentru Programul Rabla 2017 va rămâne 6.500 lei, la fel ca anul trecut, iar din acest an se vor introduce praguri maxime de emisii de CO2 la autovehiculele pentru achiziția cărora se poate obține prima de casare. 

Pragurile sunt diferențiate pe ani, pleacă de la 130 g/CO2/km în anul 2017 ajungând până la o valoare de maxim 95 g/CO2/km în anul 2019, se arată in Ghidul de finanțare a Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național.

Subvenția pentru o mașină 100% electrică va fi de 10.000 euro. 

Ministerul Mediului a anunțat un buget de 136 de milioane de lei pentru Programul Rabla 2017, cu 9 milioane de lei mai puțin față de bugetul alocat în anul 2016.

Conform Ghidului de finanțare a Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național, finanțarea acordată prin prezentul program reprezintă o strategie pentru o perioadă de trei ani (2017-2019), prin care Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) își propune să contribuie la încurajarea achiziției de autoturisme noi din ce în ce mai prietenoase cu mediul.

Astfel, începând cu acest an se introduc praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achiziția cărora se poate obține prima de casare. Prima de casare se va acorda în funcție de cantitatea de emisii de CO2/km generată de sistemul de propulsie al autovehiculului nou achiziționat, în regim de functionare mixt, după cum urmează:

  •  în anul 2017, pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km;
  •  în anul 2018, pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km;
  •  în anul 2019, pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 110 g CO2/km.

“Prin scăderea graduală a pragului de emisii de CO2, programul este conceput nu doar ca o modalitate de finanțare, ci și ca un instrument de îndrumare a cumpărătorului de autoturisme și conștientizare a acestuia cu privire la corelarea nevoii de deplasare cu cea de protecție a mediului”, se precizează în Referatul de aprobare a proiectului de ordin pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului Rabla.

Conform acestui document, la prima de casare de bază se mai poate adăuga un ecobonus, după cum urmează:

  • 1.500 lei, în 2017, la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km, în regim de funcționare mixt;
  • 1500 de lei, pentru anul 2018,  la cumpărarea unei mașini noi, echipată cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g CO2/km, în regim de funcționare mixt;
  • 1500 de lei, pentru anul 2019, la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 95 grame de CO2/km, în regim de funcționare mixt.

În cazul achiziției unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, valoarea acestui ecobonus va fi de 2.500 lei.

Prima de casare și ecobonusul se scad de către producător din prețul de comercializare cu TVA al autovehiculului nou.

Prima de casare se poate cumula cu ecotichetul acordat în cadrul Programului de promovare a vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, în condițiile prevăzute prin ghidurile celor două programe. În această situație, cumularea ecobonusului nu este posibilă.

Proiectul de act normativ supus aprobarii a fost avizat în ședința Comitetului Director al Administrației Fondului pentru Mediu din 13 martie 2017 și a fost publicat pe site-ul Ministerului Mediului unde a fost supus dezbaterii publice. La predarea mandatului de ministru al Mediului, Daniel Constantin a anunțat că Rabla 2017 va începe oficial în 24 aprilie.

Astfel, programul de reînnoire a parcului auto va demara cu aproape două luni mai devreme de anul trecut, când startul a avut loc abia în luna iunie.

 

Pentru informații tehnice și procedurale despre Programul Rabla 2017, vă rugăm să contactați echipa Caremil Impex, din Iași, Valea Lupului, DN 28, telefon: 0232 933, e-mail: office@caremil.ro.

Nu uitați să dați un LIKE și paginilor noastre:

www.facebook.com/DaciaCaremil/

www.facebook.com/NissanIasi/

Vrei sa cumperi?

Dacia

Dacia Bine ai venit in universul Dacia!
facebook

Nissan

Dacia Bine ai venit in universul Nissan!
facebook

Renault

Renault Renault este acasa la Casa Auto
facebook

Vrei sa repari?

formular programare Programează-te pe rampă!
Simplu si sigur. Completeaza si trimite formularul de programare la service.

Promotii Service